2013. február 7., csütörtök

that's me


Eredeti gondolkodásmódú, és mindent megtesz elképzelései megvalósításáért. Könnyen felfedezi a külvilágban az összefüggéseket, mintázatokat, és messzemenő magyarázatokkal áll elő. Ha elhatározza, a munkáját alaposan megszervezi és végrehajtja. Kételkedő és független. Magasak az elvárásai, mind másokkal, mind saját magával szemben.

Az INTJ elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahova az információt megérzések, ráérzések formájában fogadja be. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahol racionálisan és logikusan gondolkodva kezeli a dolgokat.

1. „Gondolkodom, tehát vagyok”. Egy ember fejlett logikai és analizáló képességekkel. Tudja, hogy kell leásni a dolgok mélyére, hogy feltárja azok belső struktúráját.

2. Az aszkéta; Extrém módon kompromisszumképtelen, gyakran szúrós szemmel tekint körül a filozófus homloka alól. Megkeményíti magát, edz a hideg, az éhezés, a veszteségek és mások rosszallása ellen. A parancsokat nem tolerálja.

3. Önfeláldozása az igazság védelmében különösen észveszejtő, ha valaki tudja, hogy minden olyan dolog, ami a csendet és az életének ritmusát megzavarja, rendkívüli módon irritálja. Nagyon sokat törődik azzal, hogy egészséges életet éljen.

4. Boldog életvitelű, aki jól bebiztosítja magát. Nagyon titoktartó, nem szereti a váratlan vendégeket. A feddésre nagyon élesen reagál, de néha az ingerültségét mesterséges mosoly mögé rejti.

5. Az Elemző az egyik legrendszerezettebb, legszervezettebb személyiségtípus, aki mindig befejezi az elkezdett munkát. Nem szeret párhuzamosan több munkával foglalkozni, de ha muszáj, akkor egy jól meghatározott ütemterv szerint halad. Minden más tevékenységet félretesz, társasági eseményekre való meghívásokat visszautasít addig, amíg elvégzi a rá szabott feladatot.

6. Igazságszeretet. Ambíciói nem személyére vonatkoznak, de mivel fejlett az igazságérzete, nehezen viseli, ha előléptetéskor mellőzve van. Nehezen alkalmazkodik egy olyan főnökhöz, aki erőszakosan viszi véghez az elképzeléseit. Makacs, rámenős és nehezen befolyásolható.

1 megjegyzés: