2012. augusztus 11., szombat

the three-dimensional shadow

Augusztus 18-án egy különleges esemény lesz a budapesti DürerKertben. Hat olyan világsztár előtt fognak tisztelegni magyar bandák, akik az utóbbi 30 év metal/rock zenei világához elég sokat tettek hozzá.


A Metallica és a Slayer azzal, hogy thrash/speed metalt 1982-ben behozta a köztudatba, emberek millióinak életét változtatta meg örökre. Hetfieldék előtt a hatalmas Metallica fan - Guoth Zalán, vezette Scary Guyz tiszteleg azzal, hogy egy az egyben eljátssza az 1991-es Fekete Albumot. A thrash metal királyainak, azaz a Slayernek a dalait a 213 fogja előadni, akik éppen a bulin fogjál ünnepelni harmadik szülinapjukat.

A Machine Head alapításának gondolata pont egy Metallica koncerten jutott eszébe Robb Flynnek, és mint tudjuk, azóta történelmet írt csapata. Az ő dalaikat a tinikből álló, tagcserén friss átesett Hellalive fogja előadni, mintegy 62 percben.
A Korn a 90-es években az USA-ban egyet jelentett a metallal a mainstreamben, de hatásuk világszerte lemérhető. A gRain már régi motoros a „kukoricázásban”, hiszen már négy éve tolják Fieldy-ék dalait.
A Rammstein Kelet-Berlinből hódította meg a világot anyanyelven előadott cinikus-beteges indusztriális metaljával. A szegedi Rammschwein 2007-ben alakult, hogy mind zeneileg és látványilag egyező eszement, pyroval fűszerezett show-őrülettel tisztelegjen az anyazenekar előtt! Pesti fellépéseik meglehetősen ritkák és az 5. születésnapjukat is most ünneplik, úgyhogy érdemes megtekinteni őket a Dürerben!"
A Slipknot érkezett legkésőbb a hat banda közül a porondra, azonban megmutatta, hogy még egy olyan agyonjátszott műfajban is, mint a metal lehet új dolgot mutatni. Manapság az egyik legnépszerűbb banda a világon, akinek koncertjei legendásan intenzívek. Ugyan az új lemez egyelőre várat magára, azonban addig lehet vadulni a már ismertekre a Slipchaos társaságában. Aki már volt a koncertjükön az nagyon jól tudja, hogy mennyire kíméletlen koncertzenekar hírében állnak ők is…

Fontos információ, hogy minden zenekar hosszú programot játszik, így olyan dalok is előkerülnek majd, amiket ritkán vagy éppen sosem hallottunk még élőben.
A kezdési időpontokat igyekeztük úgy kialakítani, hogy mindegyik bandába bele tudjatok pillantani, hosszabb-rövidebb időre.

Nagyterem:
20:30. Rammstein by Rammschwein
22:10. Metallica by Scary Guyz
23:50. SlipKnoT by Slipchaos

Kisterem:
21:00. Machine Head by Hellalive
22:30.KoRn by gRain
00:00. Slayer by 213

Kapunyitás: 19.30.
Jegyek: 500.-, leiható

mindenkit szeretettel várunk! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése